De Waalse visvergunning

→  Wanneer is de visvergunning van het Waals Gewest verplicht ?

→  Welke visvergunning te kiezen ?

→  Waar een visvergunning kopen ?

 

OPGELET

Voor de laatste versie van de voorschriften, raadpleeg onze brochure (editie 2023) -> HIER

 

Links

→ Surf op http://wallex.wallonie.be om de hele wet over het hengelen in Wallonië te krijgen 

 (Thematic toegang – Natuur en Houden – Visvangst)

 

Wanneer is de visvergunning van het Waals Gewest verplicht ?

De visvergunning van het Waalse Gewest is verplicht voor het vissen op alle rivieren van Wallonië.

Voor het vissen in privévisserij is de regionale visvergunning meestal niet vereist.

De vergunning van het Waalse Gewest is voldoende om op de watewegen te vissen (in donkerblauw op de kaart) :

 

Les Voies hydrauliques de Wallonie


Welke visvergunning te kiezen?

 

  • Je vist alleen vanaf de rand van het water

  Pêche au coup - Pêche en fête Tubize

 

Als u alleen vanaf de waterkant wilt vissen, moet u over de vergunning A beschikken. Hiermee kunt u maximaal twee lijnen vissen. De prijs van de vergunning is vastgesteld op 12,39 €.

Koop online uw visvergunning uit het Waalse Gewest.

 

  • Je vis in een boot, op een vloer of bij het stroombed binnen

Pêche à la mouche en Semois

 

Als u andere dan de rand van het water (boot, vloeren ...) wilt vissen, moet u over de vergunning B beschikken. Hiermee kunt u maximaal twee lijnen vissen, behalve de rand van het water, en vissen met andere apparatuur dan de handvislijn. De prijs is vastgesteld op 37,18 €*.

Er is nu een nieuwe T-licentie beschikbaar, deze geeft dezelfde rechten als de B-licentie, maar slechts gedurende veertien opeenvolgende dagen. De prijs is vastgesteld op 25,00 €

Koop online uw visvergunning uit het Waalse Gewest.

 

  • Je vist 's nachts op karpers

Pêche nocturne de la carpe - Lac de la Vierre à Suxy

 

Als u 's nachts op karper wilt vissen, moet u een C-vergunning hebben.Hierdoor is nachtvissen mogelijk, met maximaal drie handlijnen (twee lijnen in dagen) alleen vanaf de waterkant, ook vanaf een verwijderbare bodem die niet op zijn plaats blijft na het vissen. De prijs is vastgesteld op 120 €.

 

ANDERE VERGUNNINGEN 

-De T-vergunning geeft dezelfde rechten als de B-vergunning, maar alleen voor veertien opeenvolgende dagen. De prijs is vastgesteld op € 25,00

- Vergunning L geeft toestemming voor het vissen met een boot op Lake Plate Taille voor een periode van één dag met de volgende rechten: a) dagvissen met een of twee handlijnen b) het gebruik van het schepnet De prijs is vastgesteld op € 15,00

- De J-vergunning staat elke dag van het jaar toe: a) dagvissen met een enkele handlijn voorzien van een enkele weerhaakloze of geplette weerhaak, alleen vanaf de waterkant, inclusief vanaf een verwijderbare bodem die niet op zijn plaats blijft na de 'visoefening b) het gebruik van het schepnet c) dagvissen met maximaal één rivierkreeftenschaal Het is gratis en gereserveerd voor kinderen onder de 15 jaar.

 

Permis 2021

  • Je vist op rivierkreeften met behulp van schalen of tangene 

 

Pêche de l'écrevisse - Petites américaines Lac de la Plate Taille

 

Vergunning B is vereist voor het vissen op rivierkreeften met schubben of een pincet. Hiermee kunt u vissen op twee lijnen maximaal, behalve aan de rand van het water (boot, verdiepingen ...) en vissen met andere apparatuur dan de handlijn. De prijs is vastgesteld op 37,18 €*.

Er is nu een nieuwe T-licentie beschikbaar, deze geeft dezelfde rechten als de B-licentie, maar slechts gedurende veertien opeenvolgende dagen. De prijs is vastgesteld op 25,00 €

Koop online uw visvergunning uit het Waalse Gewest.

De prijs van visvergunningen is sinds 1989 niet gestegen !

Hoewel het visvergunninge geldig is voor alle rivieren van Wallonië, wordt u gevraagd een deelstroomgebied te selecteren. Logischerwijs zou de keuze van de visser zich moeten bevinden in het deelstroomgebied waarin hij het vaakst vist. Deze keuze heeft een positieve invloed op de financiële steun van het Fonds piscicole de Wallonie voor de viskweek en acties die in het deelstroomgebied worden uitgevoerd.

* Een gedeeltelijke terugbetaling van 22,00 € is mogelijk voor minder valide personen. Om dit te verkrijgen, moet u uw verzoek tot terugbetaling een formulier en een kopie van de parkeerkaart die op uw naam is uitgegeven en die geldig is aan de directeur-generaal van het Operationeel Directoraat-generaal toesturen (Avenue Prince de Liège, 15 tot 5100 Namen).

> Aanvraagformulier voor gedeeltelijke terugbetaling van visvergunning B voor gehandicapten.

 

  • Neemt u tubifex en bloedwormen?

Couverture de la brochure Pêcher c'est simple

Zoek in modder om tubifex (Tubifex tubifex) of modderwormen te verzamelen (Chironomus spp.) in waterlopen van Wallonië is er geen vergunning meer nodig na een wijziging van de Natuurbeschermingswet. 

 

Waar een visvergunning kopen?

Internet Website - Alle visvergunning

U kunt kiezen voor de website van online levering van de visvergunning van het Waals Gewest www.permisdepeche.be. Uw licentie is onmiddellijk beschikbaar aan het einde van het proces, download hem en druk hem af om u direct naar de visserij te brengen.

 

Voir aussi :

→ Visverlof - Statistieken
→ Voorstelling