Visplaatsen in Wallonië

Ontdek de visplekken

 

Wallonië heeft veel visplekken, er is voor elk wat wils: vissen op de natuur, toegankelijke oevers in de directe omgeving van stedelijke centra ... U zult hieronder een aantal van deze visplekken ontdekken die in onze mooie omgeving krioelen regio! Wil je je ontdekkingen delen? Neem contact met ons op via info@maisondelapeche.be en vind uw favoriete visplekken in deze sectie!

 

Vissen in Ourthe

Ourthe

 

De viskaart van RIVEO laat u toe om de ruimtes en viscursussen in de valleien van de Ourthe en de Aisne te ontdekken en vooral in de steden Houffalize, La Roche, Rendeux, Hotton, Durbuy en Erezée en presenteert alle vangstmogelijkheden door middel van openbare en vistechnieken.

Vol met praktische informatie over de vergunning, de verkoop / verhuur van apparatuur, het is een onmisbaar hulpmiddel voor alle toeristen die van sport houden of voor de lokale bevolking die deze vrije tijd wil ontdekken.

Deze kaart verkocht voor 2 € is beschikbaar in RIVEO - rue Haute n ° 4 op 6990 Hotton - info@riveo.be

 

Vissen bestemming, de meren van Eau d'Heure

 

Eau d'Heure

 

Het merencomplex van de Eau d'Heure ligt tussen Charleroi, Philippeville en Beaumont. Het is samengesteld uit uitgestrekte watergebieden die voornamelijk worden begrensd door bossen en weilanden. De twee grote meren, de Plate Taille en de Eau d'Heure, en de drie pre-dammen, Féronval, Falemprise en Ry Jaune, vertegenwoordigen een totaal van bijna 600 hectare wateroppervlak en niet ver van 50 kilometer banken om te ontdekken. Deze uitzonderlijke site zal liefhebbers van open ruimten en trofee-vissen verrukken.

 

Op jouw lijnen in de Eastern Townships

 

Butgenbach

 

 De Eastern Townships bieden een verscheidenheid aan locaties om te vissen: twee meren, eenentwintig vijvers en veertig kilometer kust wachten op de visser op zoek naar schilderachtige landschappen en rust in een uitzonderlijke omgeving.

 

Publicaties

Wallonië, visgebied ... en volheid

Het Waalse Visserijhuis heeft een brochure gepubliceerd met alle beschikbare diensten in het Waalse Gewest op het gebied van visserij. Van de online bestelling van de visvergunning tot de deelname aan een viscursus via de verschillende diensten van de Federaties en Vissersbedrijven.

Publicaties

 

Publicaties

 

Voir aussi :

→ Les poissons de nos rivières
→ Les frayères artificielles
→ Stages de pêche
→ Formateur de pêche
→ Podcast saumon atlantique